Fångad i ett nätverk

Arrangör: Teater Unga Roma
Åk 7-9 Gy Gysär

Det handlar om Moa som lagt ut gulliga bilder på sig själv på nätet vilket leder till att hon trasslas in så pass att den virtuella världen blir mer hotfull än den reella verkligheten. Och det handlar om Benjamin som mest lägger ut bilder för skojs skull ...

Fångad i ett nätverk är en klassrumsföreställning om ungas utsatthet på nätet som vill bygga trygghet och förtroende mellan skådespelare och publik. Den belyser unga flickors, men även pojkars, utsatthet i att ständigt synas och passa in i mediala bilder och vad det gör med deras självbild, integritet och välbefinnande. Pjäsen är baserad på aktuell forskning och Caroline Engvalls reportagebok Virtuell våldtäkt.

Lärarhandledning finns på ungaroma.com. Vi skickar ut en länk till en enkät för eleverna att besvara innan och efter föreställningen.

Uppsökande (utbudet turnerar)
Upplevelse
Eget skapande
Bokningsförfrågan
Information
Aktiviteten kan genomföras: 8 mars 2021 - 10 juni 2022
Medverkande: Ida Breimo, Emil Roos Lindberg
Antal elever: 60 på föreställningen, 30 i eftersamtalet. Vi kan ha två eftersamtalsgrupper parallellt då skådespelarna tar en grupp var.
Längd: 40 min föreställning + 40 min eftersamtal
Lokalspecifikationer: Klassrumsföreställning Scenyta 4x4 meter Takhöjd 2,5 meter El 2 x 10A Önskvärt inget direkt dagsljus i lokalen Bygg-/rivtid 1 tim/0,5 tim Vi behöver tillgång till takhängd projektor och duk/whiteboard för visning av powerpoint samt 4 stolar och ett bord. Till eftersamtalet behövs stolar till alla elever och om det är två grupper behövs 2 separata rum.
Pris: 8000kr, andra föreställningen samma dag/plats 6500kr, ingen moms, exkl resa, logi och traktamente
Tillkommer traktamente/reseersättning? Ja
Övrigt: Manus Lotta Grut Regi Karin Kickan Holmberg Kostym och rekvisita Suzane Crépault
Kontaktuppgifter
Namn: Anna Holmlin Nilsson
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 0707526445