Kollageteknik och risotryck – kul och färgstarkt (1)

Arrangör: RisooPrint
Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär Åk 4-6

Trycktekniken risografi som verktyg för experimentell kreativitet är roligt, fritt och beroendeframkallande. Att få jobba med kollage och riso kan lätt anpassas olika teman och åldersgrupper. Det går att och egna affischer eller fanziner och mycket annat.

I grupp jobbar vi i kollageteknik på papper i två lager. Vi leker med former och strukturer med hjälp av olika materialer, som vi sedan skannar och trycker. Risotryck är ett spännande verktyg för att få uttrycka sig i text och bild. Fritt skapande i kombination med risografens transparenta, starka färger ger häftiga och oväntade effekter. Kursen utgår från ett på förhand önskat tema och deltagarna gör egna affischer eller en gemensam fanzine (mini-magasin) beroende på projektets längd. Vi komponerar aktiviteten efter innehåll från läroplanen och era specifika önskemål för olika åldersgrupper. Våra workshops arrangeras hos er i skolan, i vår lokal FärgLabbet i Sunne eller på distans. Vi kommer med två handledare, risografen och allt material som behövs.

OBS! Nu erbjuder vi även "RisooLådan – workshop på distans" där vi har anpassad en fanzin-workshop efter rådande restriktioner. Ni får allt material i en låda på posten, eleverna klipper och klistrar på plats i klassrummet. När ni är klara skickar ni tillbaka elevernas "original" till oss i samma låda med förbetalt fraktsedel. I vår riso-studio trycker vi era fanzins med den miljövänliga, färgsprakande trycktekniken riso och skickar sedan 65 ex av färdigt fanzin samt en film av tryckprocessen tillbaka till er. Vi kan även handleda och följa med elevernas skapande via live-länk om så önskas. Se vår film om hur det funkar.

Uppsökande (utbudet turnerar)
Platsbundet (tar emot besökande)
Eget skapande
Upplevelse
Bokningsförfrågan
Information
Aktiviteten kan genomföras: Fr o m 1 mars 2021 och framöver med undantag av vissa perioder som anges vid kontakt.
Medverkande: Jeanette Engqvist, Kornelia Engqvist med flera
Antal elever: 8-32 (max 16 per grupp)
Längd: Minimum 5 timmar per gång tillfälle, max en vecka med projekt för flera grupper. OBS! Vid vår workshop på distans "RisooLådan" kan aktiviteten göras uppdelat på flera tillfällen.
Lokalspecifikationer: Lokal för workshop på första våningen eller annan våning tillgänglig med hiss (eller tillgång till bärhjälp). Tillgång till el. Stora bord för att sitta och arbeta med papper och annat material innan tryck samt ett större bord för avlastning efter tryck. OBS! Vid vår workshop på distans "RisooLådan" kan aktiviteten göras i klassrummet utan särskilda behov till utrustning.
Pris: Exempel: 5 lektioner 6 000 kr. Ytterligare lektion samma dag 1 000 kr. En vecka, 4 lektioner per dag 22 000 kr. Materialkostnad 40 kr/elev, milersättning (ej traktamente) och moms tillkommer. Pris för "RisooLådan – workshop på distans" är kr 4688 inkl allt material + tryck (moms + frakt tillkommer).
Tillkommer traktamente/reseersättning? Ja
Övrigt: Våra workshops passar även som fortbildning och teambuildingsaktivitet för arbetslag. Vid frågor och funderingar – varmt välkommen att kontakta oss :)
Kontaktuppgifter
Namn: Jeanette Engqvist
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 0703050913