XOXO

Arrangör: Riksteatern Barn och Unga
Åk 7-9 Gy

Koreografen Sebastian Matthias, som ligger bakom den tidigare succéföreställningen Intergalactic Underwater Palace, är äntligen tillbaka med ett nytt verk. XOXO är Sebastians nyproducerade dansföreställning som riktar sig till ungdomar i årskurs 8-9 och årskurs 1 i gymnasiet.

Det handlar om intimitet, närhet, samtycke och öppenhet. Vad innebär det att uppleva den egna kroppen? Vad betyder det att vara nära någon annans kropp? Hur nära dig får jag vara? Hur nära mig vill jag att du ska vara? 

Ämnen och stora frågor som inte alltid är så lätta att prata om, erbjuds genom XOXO en trygg plats att få reflektera kring. Inte minst viktigt för ungdomar då osäkerhet kring sex och intimitet är vanligt, och som förstärks av alla bilder av perfekta kroppar och orealistiska förväntningar i social media.  

Originaluppsättningen är på tyska men för Riksteaterns publik blir det en ny svenskspråkig ensemble. Totalt fyra personer på scenen uppträder, inklusive en musiker. Genom rörelsen, musiken och orden blir det enklare för publiken att ta till sig tematiken - och prata med varandra. Det är närgånget och tryggt.

XOXO, dansföreställning om intimitet för åk 8-9 och 1 på Gymnasiet.

Uppsökande (utbudet turnerar)
Upplevelse
Bokningsförfrågan
Information
Aktiviteten kan genomföras: 9 nov 2021 - 15 dec 2021
Medverkande: Inte klart
Antal elever: 80 inkl pedagoger
Längd: 50 min
Lokalspecifikationer: Gymnastiksal/sporthall el annan lokal med en fri golvyta på 9m X 13m, och en fri höjd på 4m. Elkrav: 1 x 16 A + 1 x 10 A Mörkläggning: önskvärt men ej krav Byggtid: 3,30 tim / Rivtid: 1,30 tim Lokalen måste kunna värmas upp till 23 grader.
Pris: 8 000 kr exkl moms (Inkl resa, logi, traktamente)
Tillkommer traktamente/reseersättning? Nej
Övrigt: Mer information om föreställningen finns på Scenkonstportalen. Sista beställningsdag är 15 maj.
Kontaktuppgifter
Namn: Lisa Croall - Säljansvarig, Barn & Unga
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 070-388 27 70