Visning av utställningen WE ARE HERE

Arrangör: Örebro konsthall
3-5 år Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär

WE ARE HERE

Jenny Berntsson, Ruben Wätte, Jelena Rundqvist

12 sept - 8 nov

I utställningen möter vi tre konstnärer som arbetar i kollektiva konstnärliga processer. Tillsammans utforskar de idéer och tankar om platser, staden och om vem som får vara med och bestämma. Gemensamt för konstnärerna är att de har arbetat i Örebro med olika projekt där barn och unga fått vara med att planera, utforma och anlägga platser för lek som passar deras behov. Genom att använda kollektiva konstnärliga processer som metod för utveckling lyfts inte bara det kreativa tänkandet fram, utan också leken, experimenterandet, problemlösning och också barn och ungas rätt att få vara med och utforma det offentliga rummet. I utställningen får besökare interagera med och vara medskapare till utställningen i olika material.

Konstvandringar och konstvisningar är kostnadsfria aktiviteter för skolor i Örebro kommun. Vårt utbud av visningar och skapande verkstäder anpassas under hösten på grund av rådande rekommendationer för att begränsa smittspridningen av covid-19. Vi tar emot mindre grupper av barn och elever till visningar på Örebro konsthall och ser därför gärna att ni kommer i halvklass till oss. Maxantalet är 25 personer samtidigt i våra lokaler. Under hösten kommer vår skaparverkstad vara stängd eftersom det inte är möjligt att hålla avstånd på så liten yta. Däremot kommer vi hålla i konstvisningar och göra konsthandledningar till utställningarna samt dela med oss av tips på skapande aktiviteter som ni kan göra på förskolan eller skolan med inspiration från konsten – så håll utkik och följ oss på sociala medier! Vi vet att det kan vara svårt att ta sig till oss under hösten utifrån rekommendationerna för resor och kollektivtrafik, men kontakta oss gärna om ni har någon idé utifrån konst och skapande som ni tror att vi kan genomföra tillsammans! 

För frågor och bokning kontakta:

Kata Wennberg, konstpedagog Örebro konsthall, kata.wennberg@orebro.se 019-214896

Platsbundet (tar emot besökande)
Upplevelse
Eget skapande
Bokningsförfrågan
Information
Antal elever: 25
Längd: 1 tim
Pris: Kostnadsfritt för förskolor och skolor i Örebro kommun. För övriga kommuner och vuxenutbildning kostar visningarna 600 kr.
Tillkommer traktamente/reseersättning? Nej
Kontaktuppgifter
Namn: Kata Wennberg
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 019214896