Optagonen Workshop (arkiverad)

Arrangör: Optagonen
Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gysär Gy

Optagonen är etablerade Artister, Producenter, Kreatörer, Dansare och Inspiratörer som vill ge tillbaka till samhället. Vi har redan besökt ca 50 kommuner och har gjort över 300 workshops och skapande skola-projekt runt om i landet.

Vi tror att vi tillsammans kan berika varandra och skapa en bättre gemenskap genom att dela vår kunskap och erfarenhet. Vi har jobbat med artister i hela världen såsom Lisa Ajax, Chris Kläfford, Lamix, Oscar Zia, Omar Rudberg, Markus och Martinus.

 
Hur Går En Workshop Till?
Med glädje och bra pepp ska vi tillsammans med eleverna skapa trovärdiga låtar innehållande en vers, brygga och refräng som vi sedan hjälper till för att färdigställa till kompletta låtar att kunna lyssna på. Steg ett i processen är att gå igenom Takter & Rim. Detta sker på en whiteboard-tavla där vi stolpar upp ord som berör ett tema vi kommit överens om, t.ex. Identitet.

Efter vi lärt oss takter och rim så sätter sig eleverna i mindre grupper för att kastas in i en glödhet skrivsession till musiken som skapas för respektive workshop.

Efter en kortare rast så går vi igenom samtliga gruppers texter där de rappar eller sjunger tillsammans. Som avslutning får alla elever möjligheten att sjunga/rappa in sina texter i professionell studiomikrofon. Efter några veckor, då vi har producerat klart låten med så kallad mixning och "mastring" så är låten redo för publicering på Spotify.
 
Vad ingår i priset: I priset 19000/dag får man två etablerade producenter som är med under hela workshopen. På en dag hinner man göra 2-3 workshops med ca 25 elever per klass. Produktionen blir en låt som klassen gjort gemensamt som de senare kan lyssna på i Spotify och andra streamingstjänster såsom Youtube m.m.Utöver detta tillkommer logi och resa (tågbiljett ca 500kr/natt/producent boende ca 900kr/natt/producent 
 
Några av våra verk hittar ni här på Spotify.

Hemsida och mer info:
Uppsökande (utbudet turnerar)
Eget skapande
Information
Aktiviteten kan genomföras: Läsåret 2020/2021
Medverkande: Optagonen Workshop (bland andra Robin Karlsson, John Landenfelt)
Antal elever: 20 - 30 per klass
Längd: 1,5 - 2,5 timmar per klass
Lokalspecifikationer: Ljud i klassrum, vi behöver koppla upp en dator mot en högtalare så att vi kan spela upp musik i klassrummet.
Pris: 19000 kr plus resa och boende
Tillkommer traktamente/reseersättning? Ja
Övrigt: Vi erbjuder även workshops i Film (musikvideoproduktioner) och Bild (Spotifyomslag).
Kontaktuppgifter
Namn: Daniel Pagrotsky
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 0708238755