Svenska Kammarorkestern

Arrangör: Länsmusiken i Örebro AB
3-5 år Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gysär Gy

Konsert- / flygvärdinnan Ayla Kabaca sitter framför Svenska kammarorkestern med ett lekfullt leende på läpparna under produktionen Världens sju underverk.Varje år erbjuder Länsmusiken i Örebro AB fem olika konsertproduktioner för Förskola/ Grundskola/ Grundsär/ Gymnasium/  Gymnasiesär. Grunden för produktionerna är alltid Svenska Kammarorkestern men musikgenre och programinnehåll varierar. Det kan vara ett operaäventyr, en allsångskonsert, en julsaga eller en scenisk konsert med tydlig koppling till mål i läroplanen. Gemensamt för dem alla är att musiken står i centrum! Biljetterna är gratis och platserna bokas på www.orebrokonserthus.com. Där kan du även prenumerera på vårt nyhetsbrev för att löpande få information om utbudet samt när platserna släpps.

Pga pandemin och de riktlinjer som följer med den kommer tyvärr höstens livekonserter inte att kunna genomföras som planerat. Svenska Kammarorkestern kommer istället att spela in nytt material för förskolor och skolor att använda. Vi väljer att se denna tid som en tid då nya idéer och arbetssätt kan födas som gör att Svenska Kammarorkestern hittar nya vägar att nå ut till alla barn och unga i länet. Närmare information kommer ut via vårt nyhetsbrev, här och på vår hemsida.

 

 

Vt 2020: Världens sju underverk (åk 1- 4)
vecka 14 Allsångskonsert för Förskolan och Förskoleklass (3- 6 år)
Ht 2020:
vecka 39 Produktion (åk 3-5)
vecka 48 SkRiKa (åk 6- gymnasiet)
vecka 51 Julproduktion (Fk- åk 3)

Elever från Karolinska gymnasiets estetiska program dansar klädda i svarta kläder och vita handskar.

Elever från Karolinska gymnasiets estetiska program sjunger i kör på konserten Skrika.

Platsbundet (tar emot besökande)
Uppsökande (utbudet turnerar)
Upplevelse
Bokningsförfrågan
Information
Aktiviteten kan genomföras: 2020
Medverkande: Svenska Kammarorkestern
Antal elever: Konserter för förskola/ låg- och mellanstadiet: parkett (max 450 platser) Konserter för högstadiet och gymnasiet: parkett och balkong (max 720 platser)
Längd: 40- 50 min
Lokalspecifikationer: Föreställningarna spelas i Konsertsalen, Örebro Konserthus. Vissa produktioner spelas även i lämplig lokal ute i länet.
Pris: Kostnadsfritt
Tillkommer traktamente/reseersättning? Nej
Övrigt: Vi erbjuder teckentolkade föreställningar. Kontakta oss för mer information.
Kontaktuppgifter
Namn: Maria Brengesjö
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 0197666215