Lajvet "Franska revolutionen"

Arrangör: Lajvverkstaden
Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär
Ett spännande och actionfyllt drama i revolutionens Frankrike mitt i händelsernas centrum.
Under det här lajvet får högstadieelever möjligheten att närma sig en av historiens stormigaste och blodigaste epoker, på ett mer säkert och spännande sätt. Lajvet utspelar sig på ett värdshus där flera olika grupper av olika anledningar befinner sig. Här finner vi adelsmän på flykt, revolutionärer som firar med sina soldater och många som vill störta varandra. På värdshuset finns också ett gäng smugglare som gärna tjänar en hacka samt ett gäng villiga rekryter som inget hellre vill än att kämpa. Det är upplagt för en händelserik dag på värdshuset. Vi utlovar dueller, falskspel, ränksmideri och förräderi. 

Våra lajv ger era elever möjligheten att:
  • Få en intressant och djupgående upplevelse genom aktivt deltagande
  • Utbildas i att skapa en roll/karaktär, och möjligheten att få spela denna karaktär
  • Vara medskapare i ett händelseförlopp som ändras efter ens rolls handlingar under spel
  • Utbildas i att själv kunna skapa lajv, som är ett möte mellan improviserad teater och muntligt berättande
Uppsökande (utbudet turnerar)
Platsbundet (tar emot besökande)
Eget skapande
Bokningsförfrågan
Information
Bokningsbar period: 2020-01-01 till 2022-01-01
Medverkande: LajvVerkstaden
Antal elever: Max 60 elever/tillfälle
Längd: 5 timmar
Lokalspecifikationer: En byggnad med tillhörande utomhusmiljö som vi får ha ifred. Exempelvis bygdegård, hembygdsgård, herrgård, museum eller liknande.
Pris: 26000 ex moms
Tillkommer traktamente/reseersättning? Nej
Övrigt: LajvVerkstaden erbjuder lajv med fokus på elevens eget skapande. Eleverna får möjlighet att fördjupa sig i konstområdet och den konstnärliga processen tillsammans med oss från LajvVerkstaden. Lajv, som är en form av rollspel, är en del av de konstnärliga processerna där deltagarna är med och skapar lajvet genom att isätta sig en roll. På en heldag erbjuder LajvVerkstaden ett fördjupat upplägg där eleverna möter konstformen och får vara medskapare och leva sig in i en ständigt föränderlig berättelse. Lajv är medskapande i sin form då deltagarna får rollspela utifrån sina egna premisser. Lajvet baseras på läroplansmålen och erbjuder lärarna en lärarhandledning i samband med lajvet för fortsatt arbete i klassrummet.
Kontaktuppgifter
Namn: Lisa Nordemo
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 0700481819