Pinsamheter (arkiverad)

Arrangör: Teater Martin Mutter
Åk 4-6

Fatima tappar sin dagbok och Hugo läser om hur kär hon är i A.

Ellie upptäcker en blodröd fläck på sin fasters vita soffa.

Hiba skäms för sin mamma som inte har råd.

Pappa pratar för högt och mamma borde snyta sig en gång för alla, men dom har med de finaste blommorna till skolavslutningen.

Farmor frågar, har du hört talas om fisken som inte trodde på vatten?

Kroppar, föräldrar, utsatthet, egenhet och kärlek. I PINSAMHETER har fem dramatiker skrivit varsitt sjuminutersdrama om något som är både hysteriskt roligt och djupt allvarligt.

Om arbetet
Det händer mycket med barn under mellanstadietiden. Det är stor skillnad mellan någon som precis har börjat fyran och någon som ska gå ut sexan. Den här föreställningen kommer att undersöka och omfamna just de olikheter som det innebär att gå på mellanstadiet. Vi kommer under hela produktionsprocessen att ha ett fördjupat arbete med elever årskurs i 4, 5 och 6. Varje dramatiker följer en helt egen klass ute i länet. För att verkligen försöka närma oss barnen i deras verklighet och vardag.

Om dramatikerna
Kajsa Gordan är barnboksförfattare och har gett ut ett tjugotal böcker sedan debuten 2008, bland annat den mycket uppmärksammade kapitelboken Om jag får stanna. Hon har studerat dramatik vid Biskops Arnös författarskola.

Kalle Haglund är en textförfattare och artist som rör sig i gränslandet mellan poesi, humor, musik och teater.

Kristian Hallberg är utbildad vid Dramatiska Institutet 2010 och har sen dess skrivit pjäser för teatrar runt om i landet. 2019 tilldelades han Svenska Ibsen-priset.

Helena Hedlund har arbetat på Teater Martin Mutter som skådespelare och dramatiker sedan 2003 och har skrivit ett tiotal pjäser. Hon är även verksam som författare för barn och unga, bland annat med de prisbelönta böckerna om Kerstin.

Talajeh Nasiri är utbildad vid Stockholms dramatiska högskola 2014-2017. Hon har skrivit ett flertal pjäser för en rad teatrar, bland andra Lule Stassteater, Dalateatern, Riksteatern och Dramaten.

Eget skapande
Under 2020-2021 kan kommunerna i Örebro län köpa till workshops på föreställningens tema där eleverna får fördjupa sig i olika konstuttryck. Vi samarbetar med flera professionella konstnärer och pedagoger och skräddarsyr ett paket utifrån skolorna/kommunernas förutsättningar och önskemål. Kontakta oss för pris och mer information. 

Uppsökande (utbudet turnerar)
Upplevelse
Information
Aktiviteten kan genomföras: HT 2020 & VT 2021
Medverkande: Pascal Crepault Wibe, Åsa Gustafsson, Jonas Hedlund
Antal elever: 90
Längd: 50 min
Lokalspecifikationer: Lokalmått inkl publikplatser: 8,5x8,5 m Minsta takhöjd: 3 m El: 16 amp Byggtid max: 3 tim Rivtid max: 1,5 tim Bygg/bärhjälp: Ja, 1 person Mörkläggning: Ja
Pris: 10 000 kr, 2a fst samma dag/lokal: 8 000 kr. Fler föreställningar i samma lokal ger rabatt, begär offert
Tillkommer traktamente/reseersättning? Nej
Kontaktuppgifter
Namn: My Soós Stave
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 019-10 10 24