Skapande skrivande (arkiverad)

Arrangör: Staffan Ekegren
Gysär Gy Grundsär Åk 4-6 Åk 1-3

Skapande skrivande är mitt liv, både som författare och som pedagog (har även lärarexamen). Såhär kan elever fråga mig: Hur börjar man skriva en berättelse, och hur slutar man? Det korta svaret kan då bli: Kan du tala, så kan du skriva. Enda hjälpmedel du behöver är din röst, ditt språk, samt papper och penna.

Mina egna hjälpmedel kan t ex vara en kartong fylld med gamla vardagsföremål – kedjeskydd till en cykel, ett dörrhandtag, skärvan av en blommig kaffekopp, en kapsyl, en utsliten sko – använda föremål ur livet. Kartongen lägger jag fram inför klassen och säger: ett enda av föremålen får du ta hand om, som du får en känsla för, ja dess innersta historia som bara just DU sitter inne med. Berätta den – som om du själv vore den utslitna skon (kapsylen etc.): ”Jag, en gammal sko!”.

Skapande skrivande bedriver jag inom grundskola, grundsärskola och gymnasium. Förutom de här kategorierna har jag även inspirerat synskadade elever, dyslektiker, samt inom psykisk rehabilitering. Mina metoder har jag samlat under ett skrivarliv med ett 30-tal böcker, dramatik, utställningar och storytelling. I skolan besöker jag varje klass vid minst två tillfällen. På så sätt hinner vi repetera och befästa nya erfarenheter, idéer och färdigheter. Den 11 mars deltar jag på Utbudsdagen. Då kommer jag att hålla en workshop för dig som är nyfiken på hur inspiration kan rinna till innan du vet Ordet av.

Uppsökande (utbudet turnerar)
Eget skapande
Information
Medverkande: Staffan Ekegren
Antal elever: Ej fler än 35
Längd: Enkelpass på 40 min, men helst dubbla lektionspass.
Lokalspecifikationer: Inga särskilda
Pris: I enlighet med Författarförbundets rekommendationer
Tillkommer traktamente/reseersättning? Ja
Kontaktuppgifter
Namn: Staffan Ekegren
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 070-4009788