Herr Kattzon och Lilla Morrhår (arkiverad)

Arrangör: Possibilitas
3-5 år Förskoleklass Åk 1-3

En syntolkande dansföreställning av Gilda Stillbäck fritt efter bilderböcker av Sam Lloyd

Emily och Herr Kattzon är bästa vänner och inget stör deras kärleksfulla tillvaro tills Emily plötsligt skaffar en till katt. Lilla Morrhår, en ullig och gullig, busig och vild liten kattunge vänder upp och ner på Herr Kattzons värld och symbios med Emily. Lilla Morrhår tar inte bara all uppmärksamhet, hen hittar på massa bus – och värst av allt – oftast är det Herr Kattzon som får skulden! Till slut får Herr Kattzon nog...

Herr Kattzon och Lilla Morrhår är en integrerad dansföreställning som tillgängliggör dans också för en synsvag publik. Vi har samarbetat med Syntolkning.nu samt med Jannine Rivel, syntolk med fokus på dans.

Historien är baserad på boken "Herr Kattzon och Lilla Morrhår" av Sam Lloyd, som med mycket värme och humor tar upp starka känslor i samband med att det kommer en ny medlem i familjen.

Från Valhallagatans förskola: 
"Vi ville här från Valhallagatans förskola, avd. Lönnen tacka för en fantastisk föreställning. Barnen levde sig in i berättelsen med både sina röster och kroppar. När vi talade om det efteråt sa flera att de ville se den igen. Vi pedagoger enades om att det var en föreställning av bästa slag. Proffsiga dansare och skådespelare med genomtänkt scen/rekvisita."

Pedagogerna på Skånegatans förskola
"Bra att lyfta fram den formen av konflikt som ofta uppstår där det sällan är ena partens fel."
"Spännande"
"Fantastiska rörelser - dansen uttryckte verkligen olika känslor"

Uppsökande (utbudet turnerar)
Upplevelse
Information
Aktiviteten kan genomföras: 2020-04-01 - 2021-12-10
Medverkande: Sebastian Ruiz Bartilsson, Jasmine Attié, Nilla Björkman
Antal elever: 70
Längd: 40 minuter
Lokalspecifikationer: Scenyta B/D: 7m x 7m Takhöjd: 3m Mörkläggning: Ja Byggtid: 2,5 tim Rivtid: 1,5 tim El: 220 V, 2x 10 amp Golv: Dansgolv, dansmatta (dansarna dansar barfota). Lokal: uppvärmd Loge: möjlighet att byta om avskilt, helst två rum och gärna tillgång till dusch.
Pris: En föreställning: 17500 , två föreställningar samma dag samma lokal: 21 500 exkl. moms
Tillkommer traktamente/reseersättning? Ja
Övrigt: I priset ingår teknik och tekniker. Bärhjälp: Gärna 2 personer. Vi kan anpassa föreställningen till olika lokaler. Får vi bokningen i tid kan vi också jobba på att försöka ta med oss dansmattor om det behövs. Pratdelen av föreställningen kan göras på engelska och franska eller med en blandning av språken för flerspråkiga förskolor. Vi kan hålla dansworkshop för barnen i samband med föreställningen. Kostnad för en workshop 4000 kr exklusive moms. Hela föreställningen finns inspelad, kontakta Vanessa Labanino för länk.
Kontaktuppgifter
Namn: Vanessa Labanino
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 0704-659936/0737-131196