Min Häst

Arrangör: Örebro länsteater
Åk 1-3

En frustande omfamning från stallets fristad.

Här samsas morotsjägare, ardennerhästar, vilda ston och cowgirls, här råder lekens lagar och ingenting är omöjligt! Genom fyra vilda hästtjejer tar vi oss an människans stora kärlek till hästen. Det blir hästskötsel, hopptävling, bajsmedley och rafflande sammandrabbningar.

En omslutande, fysisk och färgsprakande föreställning om det unika samspelet mellan häst och människa och dess avtryck i populärkulturen. Med lek, humor och med stor frihetstörstan ger Örebro Teater en föreställning med mycket hopp och hoppglädje!

Min häst är regisserad av Py Huss-Wallin som regisserat en mängd uppmärksammade föreställningar på bland annat Turteatern och Dramaten. Hon utsågs till årets ”genombrottare” 2016 av Tidningen Vi och tilldelades 2016 Stockholm stads kulturstipendium med motiveringen: ”Py Huss-Wallin sätter avtryck inom Stockholms teaterliv med rolltolkningar som synliggör och frilägger sidor av maskulinitet och femininitet. Fräckt, friskt och med ständigt utmanande blick utvecklar hon scenkonstens alla skrymslen och vrån.”

Min häst spelas för årskurs 1–3. 

Platsbundet (tar emot besökande)
Upplevelse
Information
Aktiviteten kan genomföras: 2021-08-30 -- 2021-10-08
Medverkande: Malin Berg, Hanna Lekander, Katarina Krogh, Angelika Radvolt
Antal elever: 60
Längd: 55 min
Lokalspecifikationer: Vi spelar fast på Nya China i Örebro
Pris: 90 kr/elev
Övrigt: Örebro teater erbjuder teaterpedagog: I samband med våra skolföreställningar erbjuder vi nu för- och efterarbete tillsammans med vår teaterpedagog och publikvärd, Emma Andersson. Vi ger er möjligheten att lära er mer om teaterns grunder, samt hur ni kan motivera eleverna att tänka ännu mer kreativt, använda sin fantasi, samarbetsförmåga, koncentration, sitt kroppsuttryck och sin röst. Tillsammans ger vi dem verktyg som de kan ha nytta av på skoltid såväl som i sin vardag.
Kontaktuppgifter
Namn: Jenny Tallén
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 076-5791480