Jekyll vs Hyde

Arrangör: Örebro länsteater
Åk 4-6

I en nära framtid råder äntligen lag, ordning och disciplin. Men det viskas om en monstruös gestalt på stadens dimmiga gator. En fruktansvärd, gåtfull individ vid namn Mr Hyde som skapar kaos var han är går. Privatdetektiven Jekyll får i uppdrag att hitta honom, men hon inser snart att svaret på gåtan kanske har mer med henne själv att göra än hon är bekväm med.

En spännande, atmosfärisk och mörkt poetisk berättelse för mellanstadiet. I thrillerns tillgängliga form vänder och vrider pjäsen på frågan om människans undertryckta sidor och sociala masker. Är Mr Hyde en avvikande psykopat som måste bekämpas, eller en oundviklig del av oss alla? Behöver vi rentav vårt inre monster ibland? Inspirerad av Robert Louis Stevensons skräckklassiker Dr Jekyll och Mr Hyde, men även av välkända dystopier som A clockwork orange och Kallocain samt av Paul Austers New York-trilogi.

Uppsökande (utbudet turnerar)
Platsbundet (tar emot besökande)
Upplevelse
Eget skapande
Information
Aktiviteten kan genomföras: 2022-04-19 -- 2022-05-27
Medverkande: Anders Hambraeus, Jakob Bladh, Myra Neander, Richard Sseruwagi, Susanne Hellström
Antal elever: 70
Längd: ca 60 min
Lokalspecifikationer: Yta: 8x12 inkl sittplatser Takhöjd: 3,5 m El: 2x10 A, 1x 16 A Mörkläggning viktig
Pris: 90 kr/elev
Tillkommer traktamente/reseersättning? Nej
Övrigt: Örebro teater erbjuder teaterpedagog: I samband med våra skolföreställningar erbjuder vi nu för- och efterarbete tillsammans med vår teaterpedagog och publikvärd, Emma Andersson. Vi ger er möjligheten att lära er mer om teaterns grunder, samt hur ni kan motivera eleverna att tänka ännu mer kreativt, använda sin fantasi, samarbetsförmåga, koncentration, sitt kroppsuttryck och sin röst. Tillsammans ger vi dem verktyg som de kan ha nytta av på skoltid såväl som i sin vardag. Dramatiker: Gustav Tegby Regi: Rikard Lekander
Kontaktuppgifter
Namn: Jenny Tallén
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 076-5791480