Barnet i tornet

Arrangör: Örebro läns museum
Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär

I utställningen Barnet i tornet möter vi Jan Håfströms konst. Jan är en av Sveriges största konstnärer och han är känd som tecknare, målare och skulptör. Det pedagogiska programmet kan bestå av en visning eller visning och verkstad med eget skapande, under handledning av museets pedagog.

Jan Håfström arbetar i gränslandet mellan måleri och skulptur. Resultatet blir en spännande konstupplevelse rik på variation som inspirerar till eget skapande. I utställningen finns spår av allt det som inspirerat Jan i arbetet som konstnär. Tecknade serier, sagor, myter, bibliska berättelser och verkliga händelser. Utställningen berättar även om Jans barndom. Som barn bodde han i Örebro tillsammans med sin mamma och pappa. Under ett långt konstnärsliv har han ställt ut på flera av de stora gallerierna och museerna i Sverige, Europa och världen. Nu har han återvänt med en utställning i sin gamla hemstad.

Barnet i tornet visas i det sydöstra tornrummet på Örebro Slott och rummet har fått ge namn till utställningen. Här möter eleverna bilder som är skapade av såväl den vuxne som barnet Jan. Visningen berör flera av de teman som ryms i utställningen, det handlar om barndomen, livet, döden, om hopp och att finna mening. Visningen handlar också om att lyssna till och inspireras av andras berättelser och om att få berätta sin egen historia…

Programmet anpassas efter olika åldrar. Vi planerar gärna besöket tillsammans med er och utformar en lösning utifrån era förutsättningar och önskemål.

Platsbundet (tar emot besökande)
Upplevelse
Eget skapande
Bokningsförfrågan
Information
Aktiviteten kan genomföras: Hela 2021 - när pandemiläget så tillåter.
Medverkande: Örebro läns museum
Antal elever: Max 25, minst 5.
Längd: 60 min visning, 90 min visning och verkstad.
Pris: 700 kr/visning, 1200 kr visning och verkstad.
Tillkommer traktamente/reseersättning? Nej
Övrigt: En utställning på Örebro slott. Ingång i sydvästra tornet. Priser, antal elever och visningsperiod kan påverkas av pandemin.
Kontaktuppgifter
Namn: Örebro läns museum
E-post: Skicka e-post
Webbplats: http://www.olm.se