Visning av utställningen Liquids, Influences and Ghosts av Peter Hagdahl

Arrangör: Örebro konsthall
3-5 år Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gy Gysär

Peter Hagdahl

Liquids, Influences and Ghosts

14 november 2020 – 3 januari 2021

Centralt för utställningen är frågan om hur olika krafter påverkar samhället, omvärlden och våra liv. Med olika uttryck såsom måleri, teckning, interaktiv skulptur och rörlig bild skapas en rumslig helhet. Utställningen består av ett antal nyproducerade och platsspecifika verk. Det är mångskiktat måleri med lager av teckningar, bilder, symboler, rörlig bild och bilder hämtade från internet. Måleriets och teckningens bilder, symboler och tecken möter projektionernas rörelse som gör att verken befinner sig i ständig förändring. Ett genomgående tema i Hagdahls konstnärskap är att försöka gestalta det instabila och flyktiga.

Konstvandringar och konstvisningar är kostnadsfria aktiviteter för skolor i Örebro kommun. Vårt utbud av visningar och skapande verkstäder anpassas under hösten på grund av rådande rekommendationer för att begränsa smittspridningen av covid-19. Vi tar emot mindre grupper av barn och elever till visningar på Örebro konsthall och ser därför gärna att ni kommer i halvklass till oss. Maxantalet är 25 personer samtidigt i våra lokaler. Under hösten kommer vår skaparverkstad vara stängd eftersom det inte är möjligt att hålla avstånd på så liten yta. Däremot kommer vi hålla i konstvisningar och göra konsthandledningar till utställningarna samt dela med oss av tips på skapande aktiviteter som ni kan göra på förskolan eller skolan med inspiration från konsten – så håll utkik och följ oss på sociala medier! Vi vet att det kan vara svårt att ta sig till oss under hösten utifrån rekommendationerna för resor och kollektivtrafik, men kontakta oss gärna om ni har någon idé utifrån konst och skapande som ni tror att vi kan genomföra tillsammans! Läs mer om våra utställningar och program på: www.orebrokonsthall.se

För frågor och bokning kontakta:

Kata Wennberg, konstpedagog Örebro konsthall, kata.wennberg@orebro.se 019-214896

Platsbundet (tar emot besökande)
Upplevelse
Information
Bokningsbar period: 14 nov 2020 - 3 jan 2021
Antal elever: Max 25
Längd: 1 tim
Pris: Kostnadsfritt för förskolor och skolor i Örebro kommun. För övriga kommuner och vuxenutbildning kostar visningarna 600 kr.
Kontaktuppgifter
Namn: Kata Wennberg
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 019214896