Konstvandringar på stan

Arrangör: Örebro konsthall
3-5 år Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 Grundsär Gysär Gy

Ta del av den offentliga konsten i staden – följ med på en konstvandring! Vi samlas vid Örebro konsthall och går tillsammans och tittar på den offentliga konsten på gator, torg och i parker med skulpturer, väggmålningar och konstnärliga gestaltningar av olika slag och från olika tider. Vi pratar om det offentliga rummet och hur det används samt konstens kraft att förvandla platser som tillhör oss alla. Vad säger konsten dig och mig? Konstvandringen tar ca en timme och anpassas utifrån ålder och era önskemål.

Konstvandringar och konstvisningar är kostnadsfria aktiviteter för skolor i Örebro kommun. Vårt utbud av visningar och skapande verkstäder anpassas under hösten på grund av rådande rekommendationer för att begränsa smittspridningen av covid-19. Vi tar emot mindre grupper av barn och elever till visningar på Örebro konsthall och ser därför gärna att ni kommer i halvklass till oss. Maxantalet för konstvandringar är 20 elever, och för yngre barn gärna mindre grupper eftersom vi rör oss ute i stadsrummet. Vi vet att det kan vara svårt att ta sig till oss under hösten utifrån rekommendationerna för resor och kollektivtrafik, men kontakta oss gärna om ni har någon idé utifrån konst och skapande som ni tror att vi kan genomföra tillsammans! Läs mer om våra utställningar och program på: www.orebrokonsthall.se

För frågor och bokning kontakta:

Kata Wennberg, konstpedagog Örebro konsthall, kata.wennberg@orebro.se 019-214896

Platsbundet (tar emot besökande)
Upplevelse
Bokningsförfrågan
Information
Aktiviteten kan genomföras: 12 sept - 15 okt
Antal elever: Max 20
Längd: 1 tim
Pris: Kostnadsfritt för förskolor och skolor i Örebro kommun. För övriga kommuner och vuxenutbildning kostar visningarna 600 kr.
Tillkommer traktamente/reseersättning? Nej
Kontaktuppgifter
Namn: Kata Wennberg
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 019214896