Foto: Elias Gammelgård

Den Du Är - varning för annorlunda

Arrangör: Lönnebergakvartetten
Åk 4-6 Grundsär

Om att vara annorlunda. Eller kanske bara unik. Precis som alla andra. 

Alla håller med om att varje människa är unik. Varför är vi då så rädda för att vara olika? Lönnebergakvartetten vrider och vänder på begrepp och undersöker världens mest existentiella ämne: Den Du Är.

Med musiken som ledsagare rör vi oss bland de frågor och funderingar som elever i mellanstadieåldern ofta bär på. Det handlar om glädje, rädsla, ilska, sorg och hopp. Vi ser också hur dessa frågor och känslor är universella och tidlösa: i oss själva, i musiken och även hos de som skapat musiken. 

I en föreställning som är lika mycket show som teater och konsert upplever vi ord, rörelse, beats, musik och sång från 1600-talet ända fram till vår tid, från Henry Purcell till Beyoncé.

Idé, text och musikarrangemang: Lönnebergakvartetten

Regi: Håkan Starkenberg  

Scenografi och kostym: Elias Kahn

Loopar & beats: Masse Salazar

Den Du Är har turnérat för flera tusen barn i regi av bl a Scenkonst Sörmland och Länsmusiken Västmanland och blivit enormt väl mottagen med stor entusiasm från elever och lärare.

”10 av 10!”
Lärare på Dansutskolan

”Idag fick vi fantastiskt kvalitativt besök av Lönnebergakvartetten. Klassisk musik inbakad i teater, rap, show och med tankar om jämställdhet, att passa in och vara den man vill vara. Hög klass av skolade musiker. Ett stort tack och de rekommenderas varmt!”
Europaskolan Malma

Lönnebergakvartetten - är den sjungande stråkkvartetten! Kvartetten startade 2006 och har turnérat med skol- och familjeföreställningar sedan 2012.

Uppsökande (utbudet turnerar)
Upplevelse
Bokningsförfrågan
Information
Aktiviteten kan genomföras: 15 augusti 2021 - 30 juni 2022
Medverkande: Malin-My Wall, Hanna Wiklund, Jonna Inge, Magdalena Mårding
Antal elever: 90 - 130 beroende på lokal.
Längd: 40 minuter
Lokalspecifikationer: Scen: Aula, scen, gymnastiksal. Mörkläggningsbar: Ja. Scenbredd 7 meter. Scendjup 5 meter. Byggtid 80 min. Rivtid 30 min. Ljus: ensemblen har med eget. Ljud: ensemblen har med eget men kan behöva PA från arrangören.
Pris: 16000 kr för en dag, max 2 föreställningar, samma lokal. Exkl resor.
Tillkommer traktamente/reseersättning? Ja
Övrigt: Lönnebergakvartetten kan kombinera skolbesök av Den Du Är med t ex offentlig familjeföreställning för yngre barn (fsk-lågstadie). Lönnebergakvartetten samarbetar också gärna med Kulturskolan, t ex instrumentprovning i anslutning till besöket.
Kontaktuppgifter
Namn: Hanna Wiklund
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 070-5404221