Lajvet "Operation Världen" (arkiverad)

Arrangör: Lajvverkstaden
Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Grundsär

Operation Världen är en samling av 6 utmaningar för klassrum för att arbeta interaktivt med de Globala målen för hållbar utveckling i Agenda 2030.  Det vi rekommenderar är att köra utmaning nummer 1 “Fabriken” med oss. I denna utmaning, som är ett förmiddagslajv, får deltagarna spela invånare i ett samhälle som gemensamt ska ta ett beslut om en fabrik ska byggas eller inte. Fabriken tillverkar solceller, som är ett bra alternativ till de fossila bränslen de använder just nu. Men fabriken kommer behöva byggas på en viktig plats för de utrotningshotade Bjerkarna. Alla beslut har sina fördelar och nackdelar, och deltagarna får sätta sin in i sin rolls synvinkel. Allt ifrån de vinstdrivande entreprenörerna till de miljöfokuserade aktivisterna. Kanske kommer det bli demonstrationer och debatter, men det kommer garanterat bli intressanta samtal om möjliga lösningar till problemet. Och i slutet är det omröstningen som bestämmer.

 

“Som borgmästare har jag samlat er alla här för att ta ett viktigt beslut, som jag tyvärr inte kan ta alldeles själv. Ni måste hjälpa mig med att förstå vad som är bäst för oss alla. Jag vet att vi alla lever väldigt olika, men vi har alla en röst och en åsikt om hur vi ska göra. Och så tänker jag att vi till slut tar en omröstning om det hela, så alla blir glada och nöjda till slut.”

Lajven ger era elever möjligheten att:

  • Få en intressant och djupgående upplevelse genom aktivt deltagande
  • Utbildas i att skapa en roll/karaktär, och möjligheten att få spela denna karaktär
  • Vara medskapare i ett händelseförlopp som ändras efter ens rolls handlingar under spel
  • Utbildas i att själv kunna skapa lajv, som är ett möte mellan improviserad teater och muntligt berättande.

För mer information samt prisförslag baserat på era önskemål, maila till info@lajvverkstaden.se eller tryck på boka lajv nedanför.

Uppsökande (utbudet turnerar)
Platsbundet (tar emot besökande)
Upplevelse
Eget skapande
Information
Aktiviteten kan genomföras: 2021-03-01 till 2022-06-10
Medverkande: LajvVerkstaden
Antal elever: Max 30 elever/tillfälle
Längd: 2-6 timmar
Lokalspecifikationer: Klassrumsmiljö eller liknande
Pris: 16000 ex moms
Övrigt: LajvVerkstaden leder sina deltagare i en skapandeprocess inom teater och drama för att ge dem verktyg för framtida kreativt skapande. Vi ger våra deltagare verktyg att skapa sin egen roll och sin egna berättelse genom metoder så som workshops, dramaövningar och lajv. Genom våra metoder ger vi alla deltagare möjligheten att delta aktivt och individuellt växa och utvecklas inom uttryckssättet dramaturgi och skådespeleri. Vi tillhandahåller även material för pedagoger att jobba vidare med skådespeleri och dramaturgi.
Länkar:
Kontaktuppgifter
Namn: Sofia Olsson
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 0700481819