Tråkmånsafton

Arrangör: Kompani Giraff
Åk 4-6 3-5 år Förskoleklass Åk 1-3

En cirkusföreställning om årets tråkigaste dag. Antti får veta att det precis som Julafton och Midsommarafton också finns en Tråkmånsafton. Det är den dagen på året då man ska ha tråkigt och den infaller just i dag. Tillsammans med Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin, världens bästa grannar, utforskas fina tråkmånstraditioner som prylstädning, garderobsfiske och badkarsdykning. Men hur trion än anstränger sig för att ha riktigt tråkigt så misslyckas de – det blir helt enkelt en alldeles för rolig dag.

Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering berättar cirkusartisterna Julietta Birkeland, Jenny Soddu och Jean-Hicham Rahmoun en historia där allt faller upp, dyker ut och cyklar fram, och där publiken presenteras för en i vår tid snart glömd lekkamrat – vardagstristessen.

Baserat på en barnbok av Adam Dahlin i dramatisering av Stina Oscarson.

Utvald till BIBU 2020. Juryns motivering:
“En visuell och komisk cirkusföreställning om vardagstristess. Med avstamp i ett narrativ, låter gruppen cirkusen föra berättandet framåt, med jonglering, objektmanipulation och akrobatik. I ett scenrum där vad som helst kan komma var som helst ifrån och där kostym och mask för tankarna till kitsch och popkonst, är Tråkmånsafton en fest för ögat, men också ett filosoferande kring tråkighetens mening. Cirkus för barn och unga växer lavinartat i Sverige och Kompani Giraff har etablerat sig som en av landets ledande grupper inom fältet”

Citat:
“Kollade Tråkmånsafton med Kompani Giraff. Så himla bra! Roligt och skickligt och alldeles underbart! Kommer att se den igen när tillfälle ges. Bravo!”
– Manne af Klintberg, Clownen Manne

Uppsökande (utbudet turnerar)
Platsbundet (tar emot besökande)
Upplevelse
Bokningsförfrågan
Information
Aktiviteten kan genomföras: 2021-2022
Medverkande: Julietta Birkeland, Jenny Soddu, Jean-Hicham Rahmoun
Antal elever: 100 (Skolföreställning)
Längd: 40 min
Lokalspecifikationer: Scen: 8 x 8 m Höjd: minst 5 meter Mörkläggning: Ja Tillgång till Eluttag: Ja Bär- och rigghjälp: 2 pers Bygg/rivtid: 3,5 tim / 2 tim
Pris: Pris: 18000 kr + 25% moms. Andra föreställningen samma dag: 9000 kr + 25% moms Vid turné tillkommer resa och boende för fyra personer.
Tillkommer traktamente/reseersättning? Ja
Kontaktuppgifter
Namn: Axel Adlercreutz
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 0707148042