Barbie - en föreställning om danshistoria

Arrangör: Gala Dance Bergslagen
Åk 7-9 Gy

Barbie är en föreställning om danshistoria som med humor belyser viktiga historiska händelser som har ett samtida värde. Med start i slutet av 1800-talet presenteras över sjutton kända verk fram till idag. Verk som skapats av omtalade koreografer, performansartister, författare och ljudkonstnärer som speglade sin tid och dess populärkultur. I föreställningen får en uppleva artister som koreografen Loie Fuller som uppträder sin färgglada klänningdans vilken är iscensatt med avancerad ljusteknik, dansaren Yvonne Rainer som presenterar sina experimentella idéer inom den moderna dansen, författaren Virginia Woolf som läser viktiga delar ur sin bok ”Ett eget rum” och Wendy Carlos som spela upp sin elektroniska musik hon skapade för ungdomsserien ”Dr Who”.

Uppsökande (utbudet turnerar)
Upplevelse
Eget skapande
Bokningsförfrågan
Information
Aktiviteten kan genomföras: Januari 2021 och framåt!
Medverkande: På scen: koreograf/dansare Ellinor Ljungkvist och dansare Ida Hellsten
Antal elever: 15 - 100
Längd: 1 timma
Lokalspecifikationer: Fri golvyta 10 x 10 meter är en passande scenyta, men vi kan anpassa oss till en mindre scenyta om så är förutsättningarna. Mörklagt rum och enkelt scenljus. Två ljuskällor på scen för lampor som scenografi. Byggtid 1 tim /rivtid 1 tim. Bärhjälp 1 person samt 1 person med tekniska kunskaper gällande ljud och ljus. Enkelt ljudspår som behövs sättas igång/play. Workshop eller samtal med dansarna och koreograf tillkommer om en önskar.
Pris: 16.000 (exkl. moms). Mindre kostnad för andra föreställningen under överenskommelse.
Tillkommer traktamente/reseersättning? Ja
Övrigt: Föreställningen är koreograferad av Ellinor Ljungkvist som driver Gala Dance Bergslagen. Föreställningen har som syfte att verka lärande om den moderna dansens historia och passar bra för både unga och vuxna. Ett informationsblad följer med där en kan läsa om de olika koreograferna och deras verk som presenteras. Vi som skapat och framför verket är: koreografi och dans Ellinor Ljungkvist, dans Ida Hellsten, musik Bernt Karsten Sannerud, kostym Lotta Persdotter, masker Frida Smedberg och film Backa Studios.
Länkar:
Kontaktuppgifter
Namn: Ellinor Ljungkvist
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 0725464289