Modingarna och alfabetet hälsar på! (online)

Arrangör: Annelie Salminen
3-5 år Förskoleklass

Denna workshops finns även som fysisk workshop på plats.

 

Om Modingarnas workshop online

En kreativ workshop online på ca 50-60 minuter där vi utforskar Modingarna och alfabetets värld och fördjupar oss med hjälp av rörelser, färg, bokstäver och musik, i något eller några av tre normmedvetna teman, som alla berör identitet:

  • kroppen och känslor
  • familj
  • bokstäver och språk

Vi börjar med att läsa boken både fysiskt och på storbildsskärm, titta på bilderna och lyssna på sången och göra rörelserna till. Sedan utforskar vi den låånga affischen och använder färger, pennor, bokstäver och klistermärken för att uttrycka oss. 

En överraskning väntar mot slutet! 

Genomförs tillsammans med författaren som även är skrivarpedagog och barn- och ungdomscoach, en medföljande barnskötare som är utbildad i materialet, och barnens egna pedagoger. 

Workshopen passar för alla som ej ännu lärt sig att skriva mer än ett par ord. Visst material på tecken som stöd finns till boken.

 

Många fördelar med online

Eftersom vi som gäster är uppkopplade på distans, och barnens pedagoger är de som leder arbetet på plats med hjälp av oss som finns med i videosamtal på storbild och i iPads, ingår även en timmes introduktion online och instruktioner för de pedagoger som medverkar, samt en avslutande briefing. Detta skapar en naturlig kompetensutveckling och materialet landar naturligt i verksamheten och pedagogerna kan lättare implementera det i barnens vanliga miljö, jämfört med när en gäst kommer och "tar över" för en stund. 

Allt material som används i workshopen ingår och skickas i förväg (bok, affischer små och stora, pennor, klistermärken, målarbilder, musik), och även tips på hur arbetet kan fortsätta under dagen och den närmaste tiden. 

Naturligtvis är online även bra för att undvika smittspridning och att använda tekniken på kreativa och smidiga sätt, vilket barn idag klarar alldeles galant! Det ställer dock krav på både teknik, pedagogik och genomförande, vilket den tydliga introduktionen syftar till att förenkla och underlätta. 

 

Fördjupande föreläsning för vårdnadshavare och personal ingår

Denna workshop passar mycket bra till Skapande Skola-projekt, och kombineras med fördel med en föreläsning för personal och vårdnadshavare om hur materialet kan användas vidare både hemma och på förskolan. Föreläsningen för vuxna genomförs online på kvällstid i nära anslutning till workshopen i barngrupp för att alla ska kunna delta. 

 

Om Annelie 

Annelie Salminen är författare, skrivarpedagog, barn-och ungdomscoach, kultur- och social entreprenör och massageterapeut. Hon har samlat 18 års erfarenhet från kreativa och sociala arbeten till att nu koppla ihop dessa fält.

Hon driver nu både Skrivflow för textrelaterad verksamhet, och Triggerpunkten för friskvårdsrelaterad verksamhet. Mötet mellan dessa blir kreativitet som friskvård. 

Läs mer på www.anneliesalminen.se

Läs mer på www.modingarna.se

Platsbundet (tar emot besökande)
Uppsökande (utbudet turnerar)
Upplevelse
Eget skapande
Bokningsförfrågan
Information
Aktiviteten kan genomföras: Hösttermin och vårtermin
Medverkande: Annelie Salminen, Alexis Quiroz
Antal elever: Max ca 12 barn/grupp
Längd: Intromöte med pedagoger 60 min + byggtid för pedagoger 30 min + workshop online med barngrupp 50-60 min + städtid 30 min + briefing 30 min + föreläsning för vuxna 90 min
Lokalspecifikationer: En tom golvyta, tex samlingsrum med matta, där gruppen kan titta på storbildsskärm och även rulla ut två långa affischer som är ca 6 meter långa och 1 meter breda. Bra om det även går att röra sig lite bredvid denna yta, för att få utrymme för att måla, skriva, dansa osv. Tillgång till att koppla in iPad till storbildsskärm med ljud. Ett par iPads som kan användas av pedagoger för att låta oss delta i gruppen under workshopen och prata direkt med barnen, i videosamtal.
Pris: Pris/halvdag (max 3 grupper): 24 000 kr. Pris/heldag (max 5 grupper): 28 000 kr. Exkl moms. Kvällsföreläsning och material ingår.
Tillkommer traktamente/reseersättning? Nej
Övrigt: Läs mer om Modingarna och deras bokstavsvärld på www.modingarna.se, och ladda ner och skriv ut infobladet via länken här på sidan!
Kontaktuppgifter
Namn: Annelie Salminen
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 0730574574