Modingarna och alfabetet hälsar på! (fysisk workshop på plats)

Arrangör: Annelie Salminen
3-5 år Förskoleklass

Denna workshop går även att få i en variant online.

 

Om Modingarnas workshop på plats

En kreativ workshop på ca 50-60 minuter där vi utforskar Modingarna och alfabetets värld och fördjupar oss med hjälp av rörelser, färg, bokstäver och musik, i något eller några av tre normmedvetna teman, som alla berör identitet:

  • kroppen och känslor
  • familj
  • bokstäver och språk

Vi börjar med att läsa boken både fysiskt och på storbildsskärm, titta på bilderna och lyssna på sången och göra rörelserna till. Sedan utforskar vi den låånga affischen och använder färger, pennor, bokstäver och klistermärken för att uttrycka oss. 

En överraskning väntar mot slutet! 

Genomförs tillsammans med författaren som även är skrivarpedagog och barn- och ungdomscoach, en medföljande barnskötare som är utbildad i materialet, och barnens egna pedagoger. 

Workshopen passar för alla som ej ännu lärt sig att skriva mer än ett par ord. Visst material på tecken som stöd finns till boken.

Allt material som används i workshopen ingår (bok, affischer små och stora, pennor, klistermärken, målarbilder, musik), och även tips på hur arbetet kan fortsätta under dagen och den närmaste tiden.

 

Fördjupande föreläsning för vårdnadshavare och personal ingår

Denna workshop passar mycket bra till Skapande Skola-projekt, och kombineras med fördel med en föreläsning för personal och vårdnadshavare om hur materialet kan användas vidare både hemma och på förskolan. Föreläsningen för vuxna genomförs online på kvällstid i nära anslutning till workshopen i barngrupp för att alla ska kunna delta. 

 

Om Annelie 

Annelie Salminen är författare, skrivarpedagog, barn-och ungdomscoach, kultur- och social entreprenör och massageterapeut. Hon har samlat 18 års erfarenhet från kreativa och sociala arbeten till att nu koppla ihop dessa fält.

Hon driver nu både Skrivflow för textrelaterad verksamhet, och Triggerpunkten för friskvårdsrelaterad verksamhet. Mötet mellan dessa blir kreativitet som friskvård. 

Läs mer på www.anneliesalminen.se

Läs mer på www.modingarna.se

Uppsökande (utbudet turnerar)
Upplevelse
Eget skapande
Bokningsförfrågan
Information
Aktiviteten kan genomföras: Hösttermin och vårtermin
Medverkande: Annelie Salminen, Alexis Quiroz
Antal elever: Max ca 12 barn/grupp
Längd: Byggtid 30 min + workshop ca 50-60 min + städtid 30 min + kvällsföreläsning för vuxna 90 min
Lokalspecifikationer: En tom golvyta, tex samlingsrum med matta, där vi kan titta på storbildsskärm och även rulla ut två långa affischer som är ca 6 meter långa och 1 meter breda. Bra om det även går att röra sig lite bredvid denna yta, för att få utrymme för att måla, skriva, dansa osv. Tillgång till att koppla in medhavd iPad till storbildsskärm med ljud. Om detta inte finns i det rum som är bäst för ändamålet kan det lösas genom att vi tar med en projektor och visar på en vit vägg.
Pris: Pris/halvdag (max 3 grupper): 24 000 kr. Pris/heldag (max 5 grupper): 28 000 kr. Exkl moms. Kvällsföreläsning online och material ingår. Resa till Örebro ingår.
Tillkommer traktamente/reseersättning? Nej
Övrigt: Läs mer om Modingarna och deras bokstavsvärld på www.modingarna.se, och ladda ner och skriv ut infobladet via länken här på sidan!
Kontaktuppgifter
Namn: Annelie Salminen
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 0730574574