Livets ABC (arkiverad)

Arrangör: Anette Holm
Gy

Livet blir inte alltid som man tänkt sig och ibland krånglar det till sig extra mycket. Då är det dags att ta hjälp av Anette Holm som förmedlar både hopp och kunskap om hur du får ett bra liv.

För ungdomar som vill ta sig runt fallgropar och betongväggar.

INSPIRATIONSFÖRELÄSNING: Anette inspirerar med sina bästa tips för ett bra liv.

WORKSHOP: Vi väljer ut angelägna ämnen ur överlevnadsboken Livets ABC och går på djupet under några timmar. För nyanlända blir workshopen en introduktion i svensk kultur och språkträning på samma gång.

Om boken:

Livets ABC har varje bokstav ett eget tema och boken handlar om precis allt du behöver veta: hur du blir glad, stark och fri, hur du packar ett handbagage för en lång resa, hur du köper aktier och förhandlar, vad du ska göra när du får ont i magen eller i själen, hur du skaffar ett jobb och hittar kärleken, vad som händer när du får ett litet ekollon och mycket mer.

KAPITEL:
Acceptera det som händer, Barnet finns inom dig, Chansen kommer inte tillbaks, Du är älskad, Inspiration och kunskap får du om du är nyfiken, Envishet är framgångsrikt, Fråga om du undrar, Gör det du vill och behöver, Håll ordning och ha koll, Jobba och se till att du får bra betalt, Kroppen är din bästa vän, Lita på magkänslan, Människan i ditt liv ska passa dig, Nikotin, droger och andra farligheter, Omvägar är onödiga, Plantera blommor, Queer och alla andra, Res ut i världen, Släpp taget och gå vidare, Tala sanning och säg vad du tycker, Underskatta inte vett och etikett, Varje dag är speciell, X-faktorn är betydelsefull, Yrket du väljer ska vara kul, Zebror smälter in i bakgrunden, Ångest är inte farligt, Ät god mat, Önska dig det du vill ha.

 

Uppsökande (utbudet turnerar)
Upplevelse
Information
Aktiviteten kan genomföras: 2020-01-01-2021-01-31
Medverkande: Anette Holm
Antal elever: 10-250
Längd: 1-2 timmar
Lokalspecifikationer: Klassrum eller annan lokal med projektor och duk
Pris: Följer Författarcentrums rekommendationer, kontakta Anette Holm för offert.
Tillkommer traktamente/reseersättning? Ja
Kontaktuppgifter
Namn: Anette Holm
E-post: Skicka e-post
Telefonnummer: 070-524 41 73